Xocolatada solidària 2021

Ens complau informar-vos que aquest difícil any 2021, no volem oblidar-nos dels nens i nenes més vulnerables: els que pateixen malalties greus. Per aquest motiu, ens hem sumat a una iniciativa molt exitosa que ajudarà a investigar el càncer infantil: la Xocolatada Solidària. El nostre centre,  AFA Escola Marques de la Pobla de Capellades té el codi 1509 (es pot trobar en el “mur d’inscripcions” de la web) i és molt important que recordeu aquest número. 

Cada any es diagnostiquen 1.200 nous casos de càncer a criatures i adolescents a Espanya i, només el 80%, aconsegueix superar-lo. És una malaltia completament diferent del càncer de l’adult i, de poc o gens, serveixen els avenços que es fan per aquests darrers. El càncer infantil necessita una investigació específica per poder curar els que encara no tenen cura, i poder aconseguir millors tractaments, amb moltes menys seqüeles, per als que sí que la tenen. 

Per aquest important motiu, des de l’AFA i l’escola Marques de la Pobla de Capellades, ens sumem a la 4a Xocolatada Solidària per al Càncer Infantil i participarem de la següent manera: 

 • El dimarts 16 de Febrer, per esmorzar, tot l’alumnat tindrà un tros de pa i xocolata, en format individual, preparats pels diferents forns del poble.
 • L’aportació serà d’1,00€ , caldrà que els nens i nenes el  posin a les guardioles que tindran a cada classe. Si hi ha famílies que volen/poden fer una altre quantitat de donació, ho podran fer sense problema.
 •  Hi ha l’opció de donar a l’alumne els diners en un sobre en el cas dels mes petits, o també poden fer el donatiu directament  a https://xocolatadasolidaria.org/landing/donacio.html, i no oblideu posar el nostre codi de centre 1509! A més, tindreu els beneficis fiscals propis de les donacions i totes les donacions realitzades participaran en el SORTEIG DE 2 ORDINADORS PORTÀTILS ASUS Chromebook C423.

La Xocolatada Solidària porta una consolidada trajectòria al costat de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, centre de referència nacional i internacional en pediatria. Prova d’això és que, amb els fons recaptats en edicions anteriors a través d’accions com la que el nostre centre ha decidit fer aquest any, ha aconseguit impulsar línies d’investigació de càncer infantil com la dels Sarcomes, el Glioma Difús de Tronc -DIPG-, la leucèmia limfoblàstica aguda pediàtrica, el diagnòstic de precisió i medicina personalitzada per a pacients en recaiguda… A més, ha donat suport a projectes assistencials d’ajuda a les famílies afectades i ha impulsat la pionera Unitat d’Oncologia Pediàtrica Integrativa d’Europa.

Molts granets de sorra, aconsegueixen fer grans muntanyes. Ens agradaria molt que la nostra escola en formés part. 

Comptem amb vosaltres!

Assemblea General Ordinària 2021

El passat dijous 4 de Febrer es va dur a terme l’assemblea General Ordinari de l’AFA per a totes les famílies sòcies. Degut a l’actual context de pandèmia, es va celebrar de manera telemàtica amb la participació de 33 famílies. Som conscients que no podem parlar d’una alta participació (33 famílies) i treballarem per procurar una major assistència a les següents trobades, però tot i així podem parlar d’un augment de participació d’un 400% respecte a la darrera assemblea.

Un dels punts més importants que es van tractar i es va aprovar per unanimitat, va ser el canvi de Junta. Enguany, les persones que han estat treballant durant varis cursos a l’AFA acaben una etapa. Agraïm molt la seva tasca i estima per l’escola. Aquestes persones són:

 • Jordi Balcells (president)
 • Samuel González (Tresorer)
 • Àngel Brescós (Secretari)
 • Loli Pérez (Vocal)

Les persones que entomem el relleu som:

 • Laura Moreno (Presidenta)
 • Meritxell Casal (Vicepresidenta)
 • Carola Bisbal (Secretària)
 • David Lara (Tresorer)
 • Joan Serra (Vocal)
 • Maria Rosa Corral (Vocal)
 • Sandra Carrillo (Vocal)
 • Mireia Font (Vocal)
 • Marisol Cuevas (Vocal)
 • Violeta Mata (Vocal)

Pel que fa als estatuts es van votar i aprovar tres esmenes:

 • Nova denominació AFA: Associació de Mares i Pares d’Alumnes per Associació de Famílies d’alumnes, com a concepte inclusiu de les persones que en formen part.
 • Canvi en la durada càrrecs: fins ara  eren de dos anys i s’aprova que siguin de  quatre..
 • Establir reunions telemàtiques com alternatives a les reunions presencials.

Tal i com s’ha fet durant els últims anys, es va explicar com funciona l’AFA i els seus eixos transversals, les comissions, els serveis que s’hi ofereixen, les aportacions i beneficis que tenen les famílies sent sòcies, les extraescolars, els projectes i activitats anuals, la nova aplicació per a pagaments i comunicacions TPV,  etc.

Per qualsevol dubte, aportació o inquietud no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través de l’adreça de correu afamarquesdelapobla@afamarquesdelapobla.org. Tota la informació més detallada es pot trobar al nostre blog http://www.afamarquesdelapobla.org.

Podeu trobar la presentació de l’Assemblea clicant aquí.

Viu un carnestoltes lliure d’estereotips sexistes

Des de l’AFA volem convidar a reflexionar a través de la perspectiva de gènere sobre un Carnestoltes lliure d’estereotips.

Aspectes a repensar a l’hora de triar les disfresses infantils:


Descartar aquelles que suposin una “hipersexualització” que afecta, en molts casos, a nenes i adolescents. Per exemple, les disfresses que existeixen en dues versions: la temàtica per als nens i la “sexy” per a les nenes.


Ser conscients que el sexisme també es manifesta amb el gènere de les disfresses: normalment els bombers, astronautes i metges estan representats per nens, mentre que les nenes protagonitzen les disfresses d’infermera o animadora.

Facilitar que les disfresses puguin ser utilitzades indistintament per nenes i per nens.

Prioritzar aquelles que desenvolupin la imaginació i afavoreixin la creativitat. La millor disfressa és, possiblement, la que fabriqueu vosaltres tenint en compte les fantasies i somnis de les nenes i els nens.

Permetre que la nena i el nen estiguin tranquils amb la disfressa que volen. Tant si un nen es vol disfressar de princesa com si una nena vol anar de spiderman.

Viu el carnaval lliure de rols i estereotips sexistes!

Comunicat AFA

Benvolgudes famílies,

Ens adrecem a vosaltres , desitjant que hagueu tingut una bona entrada d’any i que aquest 2021 ens permeti, poc a poc anar recuperant la normalitat i reprenent aquells moments compartits a l’escola. En aquest nou any que comença, l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) de la nostra escola enceta una nova etapa i no volem fer-ho sense vosaltres. A continuació us detallem algunes novetats. 

En primer lloc, us volem informar d’un canvi important i és que donat el moment en què ens trobem, hem hagut de prescindir de l’Elena, l’administrativa que ens ajudava amb les diferents funcions de l’AFA i sobretot la persona de referència  davant de les famílies sòcies. És per aquest motiu, que des d’ara, les diferents funcions les realitzarem  les persones que formem part de la  Junta.

En segon lloc, ben aviat rebreu la convocatòria per l’assemblea general d’aquest curs, que aquest any s’ha endarrerit una mica més de l’habitual pel context inusual en què ens trobem i serà el proper dijous 4 de febrer a les 21.30h en format telemàtic . Uns dies abans es farà arribar, a totes les famílies associades a l’AFA, els temes a tractar i com a punt a destacar, les persones que enguany presenten la seva candidatura per formar part de la nova JUNTA de l’AFA, que s’haurà de votar i aprovar el mateix dia de l’assemblea. Així mateix, qualsevol de vosaltres pot presentar-se com a membre de la Junta. 

Pel que fa l’atenció a les famílies, l’adreça de correu ampamarquesdelapobla@gmail.com seguirà operativa un temps però ja podeu utilitzar la nova adreça  afamarquesdelapobla@afamarquesdelapobla.org.  Per qüestions més específiques us podeu adreçar a: 

Per a qüestions puntuals, també podeu comunicar-vos amb nosaltres a través del mòbil de l’AFA 636.080.550 i us respondrem el més aviat possible.

Pel que fa a l’atenció presencial a l’oficina de l’AFA, els divendres de 16.30h a 18.30 s’ofereix atenció presencial i es seguirà realitzant amb cita prèvia com fins ara. Tanmateix, en les èpoques que l’activitat ho requereixi s’ampliarà aquest horari presencial i alhora si alguna família  ho necessita es valorarà la situació  i procurarem adaptar-nos a les necessitats que vagin sorgint.

D’altra banda us informem que a partir d’ara per realitzar qualsevol pagament ho podrem fer des del mòbil o des del web a través de l’app TPV Escola. Hem trobat interessant sumar-nos aquesta iniciativa en la que ja en formen part moltes escoles i hem pogut comprovar la seva eficàcia. Aquesta eina ens permetrà, de manera àgil i senzilla, realitzar els pagaments de manera segura, amb la targeta de crèdit, d’una forma molt transparent. A més també ens permetrà signar autoritzacions, rebre comunicats, rebre notificacions d’alertes, fer enquestes, controlar i gestionar els pagaments, poder pagar de forma fraccionada i totalment autònoma, etc.

Dijous 21 de gener estigueu pendents del correu electrònic (mireu el correu brossa) perquè rebreu les instruccions, usuari i contrasenya. Si alguna família no l’ha rebut que ens ho faci saber i tampoc dubteu en consultar-nos. Deixem un link amb un vídeo d’instruccions sobre la instal·lació.

I per acabar, només animar-vos a formar part activa de l’AFA de l’escola, des d’on ens proposem contribuir i treballar per millorar la nostra escola, sumant forces amb tota la comunitat que en forma part : mestres, monitoratge, personal no docent, etc.

Ens agradaria aprofitar aquesta ocasió, per recordar que l’AFA no som un servei sinó una part de la comunitat educativa que volem implicar-nos en l’educació dels nostres infants. En aquesta nova etapa, seguim amb la transparència, amb nous projectes i  facilitant la comunicació amb l’escola. Mai podem deixar d’agrair els que ja en formeu part activa però també recordar que quants més siguem aportant idees i treballant per una escola millor, més ampli serà el ventall i més fàcil se’ns farà el camí. Volem treballar per aconseguir una escola pública de qualitat i equitativa, que miri de ser justa i inclusiva, ambientalment sostenible i feminista.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment,

Salutacions cordials,

Junta de l’AFA Marquès de la Pobla