Viu un carnestoltes lliure d’estereotips sexistes

Des de l’AFA volem convidar a reflexionar a través de la perspectiva de gènere sobre un Carnestoltes lliure d’estereotips.

Aspectes a repensar a l’hora de triar les disfresses infantils:


Descartar aquelles que suposin una “hipersexualització” que afecta, en molts casos, a nenes i adolescents. Per exemple, les disfresses que existeixen en dues versions: la temàtica per als nens i la “sexy” per a les nenes.


Ser conscients que el sexisme també es manifesta amb el gènere de les disfresses: normalment els bombers, astronautes i metges estan representats per nens, mentre que les nenes protagonitzen les disfresses d’infermera o animadora.

Facilitar que les disfresses puguin ser utilitzades indistintament per nenes i per nens.

Prioritzar aquelles que desenvolupin la imaginació i afavoreixin la creativitat. La millor disfressa és, possiblement, la que fabriqueu vosaltres tenint en compte les fantasies i somnis de les nenes i els nens.

Permetre que la nena i el nen estiguin tranquils amb la disfressa que volen. Tant si un nen es vol disfressar de princesa com si una nena vol anar de spiderman.

Viu el carnaval lliure de rols i estereotips sexistes!

One thought on “Viu un carnestoltes lliure d’estereotips sexistes

  1. Me parece excelente la reflexión los niños deben ir como quieran y se sientan a gusto y no por como quiere la sociedad o nosotros mismos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *