Bases reguladores del concurs de disseny del nou logotip de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Marquès de la Pobla

Bases reguladores del concurs de disseny del nou logotip de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Marquès de la Pobla

La finalitat principal de l’AFA és participar activament en les activitats del centre, contribuir en la millora de la qualitat del sistema educatiu i facilitar la prestació de serveis fora de l’horari lectiu.

El concepte de família ha anat evolucionant amb el temps i darrere d’aquesta evolució hi ha un canvi en la societat. Les escoles, espais de convivència social, també han canviat i amb elles les famílies que hi coexisteixen.

En aquest context de pluralitat i d’inclusió, trets característics de l’Escola i de la seva associació de famílies d’alumnes, resulta necessari reconsiderar el nom de l’associació amb l’objectiu de representar totes les tipologies de famílies existents.

Atès l’exposat anteriorment, l’associació de famílies de l’escola, en l’Assemblea general del mes de novembre del 2019 va decidir definitivament canviar el nom de l’entitat, fins al moment AMPA, pel d’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes). Arrel d’aquest canvi de denominació, ha sorgit la necessitat de fer un canvi en el logotip que representa l’associació.

Per a la creació del nou disseny del logotip que representi l’associació, hem volgut aprofitar per obrir un procés de participació a través d’un concurs amb l’objectiu d’escollir aquell que millor representi l’entitat.

Bases generals

Base 1

Objecte de la convocatòria

Disseny del nou logotip destinat a ser la imatge representativa de l’AFA en tota la difusió d’informació sobre la mateixa, a través de la web, enviament de correus electrònics i d’altres documents i elements físics.

Base 2

Participants

2.1.  Podrà participar al concurs qualsevol família sòcia de l’AFA de l’Escola.

2.2.  Les propostes seran per família. 

2.3.  Cada família participant només podrà aportar una proposta. 

Base 3

Requisits i condicions tècniques

3.1. El logotip haurà de reflectir els trets d’identitat de l’afa:

– participativa i dinàmica

– pluralista, justa i inclusiva

– arrelada al territori i ambientalment sostenible.

– coeducativa i feminista.

3.2. Els dissenys hauran de ser originals. Els participants hauran d’assegurar que el disseny de la seva proposta és fruit de la seva creativitat personal i que no s’han infringit els drets d’autor d’altres persones i/o entitats.

3.3. La proposta s’haurà de presentar sobre un fons blanc i recomanem que el logo tingui com a màxim tres colors, doncs aquest s’haurà de veure bé imprès a color o en blanc i negre.

3.4.  La tècnica serà lliure però haurà d’incloure el text “AFA Marquès de la Pobla”. Les participants hauran de tenir en compte que el disseny presentat i que resulti guanyador del concurs serà després reproduït en diferents formats i materials.

3.6.  Els dissenys podran ser presentats en format paper o en format digital ( jpg i recomanem la major resolució possible).  

3.7.  El tipus de lletra utilitzat ha de ser fàcilment llegible, fins i tot si el logo es posa en tamany reduït.

3.8.  Quedaran exclosos tots aquells dissenys que tinguin connotacions sexistes, xenòfobes, racistes, homòfobes o ofensives contra persones i institucions, o que no representin l’AFA.

3.9.  Els dissenys presentats podran no ser retornats a les persones candidates. Per aquest motiu es recomana que les persones participants se’n guardin una còpia abans del lliurament de l’original.

 Base 4

Propietat Intel·lectual i Drets de Reproducció

4.1.  La propietat del logotip guanyador serà cedida a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Marquès de la Pobla, entitat organitzadora del concurs. L’AFA es reserva tots els drets de propietat i d’ús de la proposta guanyadora.

4.2.  L’AFA es reserva el dret de:

  • Reproducció mitjançant els formats a través dels mitjans que consideri oportuns. 
  • Modificar el logotip amb l’objectiu d’optimitzar-lo per a la seva posterior impressió. 
  • D’adaptar el logotip sempre que les condicions del material o objecte sobre el qual es vagi a reproduir no permetin fer-ho de manera completa i també podrà fer ús per separat dels elements del logotip.

Base 5

Presentació

5.1.  El termini de presentació serà del 27 de març a les 00:00 fins les 23:59 del 23 de d’abril del 2021.

5.2.  Les propostes podran ser enviades o presentades:
a) Presencialment a les caixes que deixarem a l’entrada de l’edifici de primària i a la Sala de les columnes 

b)Electrònicament a l’adreça de l’AFA: afamarquesdelapobla@afamarquesdelapobla.org

En l’assumpte del correu electrònic caldrà especificar “Concurs logotip AFA” perquè sigui fàcilment identificable.

Base 6

Jurat seleccionador i votació de les propostes

6.1.  El jurat es constituirà amb membres de la tota la comunitat educativa (personal PAS, equip de migdia, mestres i famílies) i seran els responsables de fer la primera selecció de les cinc propostes finalistes (tenint en compte requisits tècnics i estètics, etc.)  les quals seran publicades a les nostres xarxes per poder realitzar la votació final per part de totes les famílies associades.(online)

6.3.  El jurat podrà decidir quines propostes són admeses i quines són excloses sempre basant-se en allò establert en l’apartat 3 de les presents bases reguladores.

6.4. Es valoraran també aspectes com l’originalitat, la creativitat, la relació amb els valors de la pròpia AFA i escola, etc.

6.5.  L’elecció dels 5 primers dissenys es farà per consens dels membres del jurat. De la votació final, que es realitzarà en línia per part de les famílies associades, en sortiran les 3 propostes guanyadores. Poden votar les famílies que han participat al concurs i només s’acceptarà un vot per família.

6.5.  El jurat podrà declarar el concurs nul o sense disseny guanyador si considera que cap de les propostes s’ajusta als requisits establerts en la base 3 del present document.

Base 7

Exclusions

7.1.  Quedaran exclosos del concurs aquells dissenys que:

  •  Siguin lliurats fora de termini.
  • No compleixin els requisits i/o condicions tècniques establertes en la base 3.
  • Presentin contradiccions essencials, inexactituds o aspectes incomprensibles.
  • Facin referència o siguin còpia d’altres marques i logotips.

7.2.  Quedaran excloses també aquelles persones que intentin influir en la decisió del jurat.

Base 8

Resolució

Es comunicarà, per correu electrònic a totes les famílies sòcies de l’AFA, el logotip guanyador així com la persona/es creadora del mateix.

Així mateix, el resultat es publicarà a la pàgina web de l’AFA (www.afamarquesdelapobla.org), a les xarxes socials que s’utilitzen (Facebook, twitter i Instagram) i en els altres suports que el jurat consideri adequats per donar a conèixer el resultat del concurs.

El jurat es reserva el dret de suspendre, ampliar o modificar aquest concurs i fins i tot la seva possible anul·lació, sempre que hi hagi una causa justificada, i es compromet a comunicar amb antelació suficient les noves bases, condicions o, si escau, l’anul·lació definitiva del concurs, sense que això comporti cap tipus de responsabilitat per al jurat ni cap tipus d’indemnització per a les persones participants.

Base 9

El primer premi serà un lot de productes lúdicoeducatius per tota la família.

El segon premi seran x entrades per un dels espectacles familiars que s’organitzen desde Xarxa Capellades.

El tercer premi serà un àlbum il.lustrat. 

Base 10

Acceptació de les bases

La participació en el concurs representa implícitament l’acceptació de totes les bases així com també la fallada del jurat i qualsevol cas no previst en les presents bases serà resolt pel jurat i comunicada la decisió a cada participant.

Junta AFA Marquès de la Pobla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *