Selecció de contes en motiu del Dia de la Dona treballadora

Des de l’AFA creiem que els contes són una eina molt poderosa per transmetre valors i a través dels quals , podem contribuir contribuir a un món millor. Aquesta setmana, en motiu del dia de la dona treballadora us hem preparat una selecció de contes que tenen en compte la perspectiva de gènere en les seves històries, esperem que us agradin i els gaudiu en família!

Jo vaig amb mi 

Raquel Díaz Reguera. 

La protagonista dubta de si ha de canviar aquelles coses que formen part d’ella per tal d’agradar als altres… però aviat se’n adona que ni ella mateix es reconeix. 

Daniela la Pirata

Susanna Isern 

El somni de la Daniela és convertir-se en una de les marineres del temut vaixell pirata Caiman Negre. Haurà de superar moltes proves i malgrat sembla que per ser una noia no se li permet ser pirata, ells els demostrarà justament tot el contrari.

Imatge que conté text, au, pingüíDescripció generada automàticament

AMB LA TANGO SÓN TRES.

Justin Richardson i Peter Parnell

Il.lustracions: Henry Cole

Basat en una història real, Amb la Tango són tres és un àlbum il·lustrat que convida a la reflexió i segurament posa un gra de sorra per a l’educació en la tolerància. Aquí es parla de famílies i, en aquest sentit, es planteja que no sols n’hi ha un model vàlid.

 

INVENTORES I ELS SEUS INVENTS
Aitziber Lopez / Luciano Lozano 

T’has fixat en tots els objectes, les màquines i els mobles que tens al voltant? Tots han estat inventats per algú. I n’hi ha molts que van ser ideats per dones: noies que, com tu, volien millorar el món. Ja en sabem molt, de tot el que han fet Ells, i ara ens toca parlar d’Elles.


Imatge que conté textDescripció generada automàticament

CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS

Ed. Estrella Polar

Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món, però que el món les va ocultar i van quedar en l’oblit. Gran llibre per petites i grans, per conèixer la història que ningú ens ha explicat i per recordar que  totes les nenes haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguin ser.

Imatge que conté text, clipArtDescripció generada automàticament

CONEIXES A LA PIPPI CALCESLLARGUES?

Astrid Lindgren i Ingrid Vang Nyman

Totes coneixem a la Pippi: valenta , rebel i gran amiga de tots els nens i nenes. Un referent, amb esperit crític que ens demostra que la vida pot ser una aventura. 

Imatge que conté textDescripció generada automàticament

EL FUTURO ES FEMENINO

Vàries autores

Aquest conte reuneix a grans il·lustradores de l’actualitat per explicar algunes de les situacions en les que ens trobem de manera quotidiana les dones i les nenes d’aquesta societat. Històries de transformació i apoderament.

PINK , EL PINGÜÍ QUE ES VA TORNAR ROSA

Lynne Rickards i Margaret Charmberlain

Una història que trenca estereotips i parla sobre la importància de cuidar l’autoestima dels nostres fills i filles des de la pròpia acceptació d’allò que som i volem ser i en definitiva, de viure la vida en llibertat.

Imatge que conté text, clipArtDescripció generada automàticament

QUAN LES NENES VOLEN ALT

Raquel Reguera

És un conte que mostra que s’ha de seguir endavant encara que en el camí es trobin molts entrebancs. L’Adriana, La Virginia i la Martina, que són les nenes protagonistes, tenen grans somnis, però la banda del senyor Nohoaconseguiraspàs els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar.

ROSA CARAMEL

Adela Turin i Nella Bosnia

En el ramat, totes les elefantes són de color rosa, excepte la Guillermina. Aviat descobrirà que les del seu sexe tenen prohibit fer coses reservades només pels mascles. Com que no accepta aquesta tradició, aviat mostrarà a les seves companyes que la igualtat no és pas una utopia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *